Jaj, ezek a mostohák

A Mount Everestet meghódító Hillary óráin civakodik a család

A Mount Everestet elsőként meghódító Sir Edmund Hillary (1919-2008) gyermekei és mostohaanyjuk egy Rolex órakollekció felett pereskednek.

2010.11.12 13:26MTI

Hillary második felesége elhunyt férje értékes óráit el akarja árverezni a hétvégén Genfben, a gyerekek azonban ideiglenes végzést kértek ez ellen a bíróságon. Peter Hillary pénteken elmondta, ő és testvére, Sarah nagyon szomorúak amiatt, hogy ilyen messzire kellett menniük ez ügyben.

Az új-zélandi kulturális minisztérium is tiltakozását fejezte ki. Írtak az özvegy ügyvédjének, amelyben kifejtették, hogy az a Rolex Oyster Perpetual, amelyet Hillary az Everestről visszatérve 1953-ban kitüntetésként kapott, semmiképpen sem hagyhatja el az országot.


A hegymászó gyerekei azon a véleményen vannak, hogy az órák nem mostohaanyjuk, hanem az ő jogos tulajdonuk.

Édesanyjuk, Hillary első felesége 1975-ben egy repülőgép-szerencsétlenség következtében vesztette életét.

Hillary 1953-ban Tenzing Norgay serpával közösen a világon elsőként jutott fel a 8848 méter magas Mount Everest csúcsára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.