A negyedik nyolcezer méter feletti siker

Ugyan Anita az első magyar nő a Mount Everesten

Első magyar nőként Ugyan Anita feljutott a Mount Everestre, a hegymászónőnek a világ legmagasabb hegycsúcsa már a negyedik nyolcezer méter feletti sikere volt.

2009.05.22 11:25MTI

Ugyan Anita csütörtökön ért fel a 8848 méteres magas hegycsúcsra, a márciusban induló expedíció a déli oldalról, Nepál felől közelítette meg a Himalája és a Föld legmagasabb pontját. A hegymászónak oxigénpalack segítségével sikerült megmásznia a csúcsot, amelynek meghódítása a nők számára különösen nehéz kihívást jelent.

Az MTI-t tájékoztató közlemény szerint a sportoló folyamatosan ereszkedik le, várhatóan szombaton éri el az alaptábort, ahonnan már részletes beszámolót tud küldeni a http://everest2009.hegymaszoiskola.hu/ oldalra. Ugyan Anita egy nemzetközi expedíció tagjaként indult a Mount Everest (Csomolungma) meghódítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.