Huszonketten voltak a fedélzeten

A felismerhetetlenségig összeégtek a repülő-baleset áldozatai

Huszonkét személlyel a fedélzetén a dél- pakisztáni Karachi városának térségében pénteken röviddel a felszállás után lezuhant egy Cessna típusú utasszállító kisrepülőgép. Értesülések szerint a szerencsétlenséget senki nem élte túl.

2010.11.05 10:11ma.hu

A pakisztáni hatóságok közlése szerint a gépet az olaszországi székhelyű ENI olajvállalat bérelte, alkalmazottai éppen egy olajmezőhöz tartottak Szindh tartományba.

Pervez George, a pakisztáni polgári repülésügyi hatóság szóvivője elmondta, hogy a fedélzeten 17 utas, két pilóta, egy mérnök és egy biztonsági őr tartózkodott. Az áldozatok állampolgárságáról egyelőre nem tudni közelebbit, állítólag legalább egy külföldi volt köztük, de a többség pakisztáni.

A gép Beechcraft 1900 típusú volt, nem pedig Cessna, amint először közölték. A 19 utas szállítására alkalmas kisrepülőgép pilótája közvetlenül a felszállás után közölte az irányítótoronnyal, hogy a két motor közül az egyik felmondta a szolgálatot. A műszaki hiba miatt felszólították a pilótát, hogy térjen vissza a repülőtérre, ahonnan felszállt, de ahogy a gép kezdett megfordulni, lezuhant.

A szerencsétlenül járt gép farokrésze körül dolgoznak a mentőalakulat tagjai Karacsiban 2010. november 5-én (fotó: MTI)


A jármű a földbe csapódás után darabokra tört és kigyulladt, az áldozatok a felismerhetetlenségig összeégtek.

Pakisztánban legutóbb júliusban történt súlyos légi katasztrófa. Az Airblue pakisztáni légitársaság repülőgépe Iszlámábád közelében zuhant le, a fedélzeten tartózkodók közül mindenki - összesen 152 ember - meghalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.