Nem ismert a szerencsétlenség oka

Lezuhant egy kubai utasszállító repülőgép - nincsenek túlélők

Hatvanegy utassal és hét fős személyzettel a fedélzetén helyi idő szerint csütörtökön lezuhant egy Santiago de Cuba városából Havannába tartó utasszállító repülőgép - közölték a kubai hatóságok.

2010.11.05 09:05MTI

Holló Krisztián havannai magyar konzul magyar idő szerint pénteken reggel az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a kubai hatóságoktól kapott információik szerint az utasok között 40 kubai és 21 külföldi volt.

A konzul az MTI-nek elmondta, hogy a katasztrófa helyi idő szerint csütörtök kora este, nem sokkal 18 óra előtt az ország középső részén található Sancti Spíritus tartományban Guasimal kisváros közelében történt. Értesülése szerint a roncsokat megtalálták, a szerencsétlenségnek szemtanúi is voltak, és a hatóságok azonnal katasztrófaelhárító egységeket, mentőosztagokat, illetve orvosokat vezényeltek a helyszínre. Ugyanakkor - mint közölte - teljes hírzárlatot rendeltek el.

A szerencsétlenül járt gép roncsai lángolnak Guasimal közelében 2010. november 4-én (fotó: MTI)


A hírügynökségek közép-európai idő szerint péntek hajnalban arról számoltak be, hogy az utasok között nem 21, hanem 28 volt külföldi állampolgár. A hatóságok közlése szerint a szerencsétlenül járt gép az Aerocaribbean SA kubai légitársaság ATR 72-212 típusú utasszállító repülőgépe.

A repülésügyi hatóságok szerint helyi idő szerint 17 óra 42 perckor a gép vészjelzést adott le, utána azonban megszakadt minden rádióösszeköttetés.

A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismeretes. A kubai hatóságok különbizottságot hoztak létre az okok feltárására. Az ATR 72-212 olasz-francia gyártmányú, turbópropelleres, értesülések szerint meglehetősen régi repülőgép, amely csakis belföldi járatokon közlekedik.

Nincs túlélő

Nincs túlélője a kubai repülőgép katasztrófájának - közölte péntek hajnalban a kubai polgári légiforgalmi hatóság.

A Santiago de Cuba városából Havannába tartó gépen a személyzet tagjaival együtt 40 kubai utazott, valamint 28 külföldi: 9 argentin, 7 mexikói, 3 holland, 2 német, 2 osztrák, és 1-1 francia, olasz, spanyol, venezuelai és japán. A mentők már elkezdték kiemelni a holttesteket a gép roncsai közül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.