Az eső továbbra is ömlik

Földcsuszamlás, áradás Indiában: rengeteg halott

Észak-Indiában a heves monszunesők következtében több helyen földcsuszamlás volt a hétvégén, és a folyók is megáradtak: csaknem félszáz ember vesztette életét - közölték a hatóságok hétfőn.

2010.09.20 10:43MTI

Vasárnap huszonnégyen haltak meg sziklaomlások következtében Uttrakhand állam Almorah körzetében - mondta Prasant Kumar Tamta kormányszóvivő.

Szombaton és vasárnap Észak-India-szerte további huszonhárom ember vesztette életét áradások vagy földcsuszamlások következtében. Az eső pedig továbbra is ömlik: a Tehri gát közelében található tucatnyi falut árvíz fenyegeti, ugyanis a duzzasztó csordultig megtelt. Pénteken Uttar Prades államban felborult egy iskolásokat szállító hajó, tizenöten megfulladtak - közölte Szurendra Szrivasztava rendőrségi szóvivő.

A júniustól októberig tartó monszunesők létfontosságúak az indiai gazdaságnak, ugyanakkor minden évben többen áldozatul esnek az ezzel járó áradásoknak.

A szomszédos Pakisztánt heteken keresztül sújtotta árvíz: 1700 ember meghalt, és csaknem kétmillió otthont rongált meg vagy tett tönkre az áradás.

Indiában a tavalyi aszályos év után idén eddig a szokásosnál több eső esett: a szeptember 1-je és 15-e között mért csapadék 22 százalékkal a szezonális átlag fölött volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.