Dev nem kér a csetlő-botló indiai szerepéből

Rasszistának tartja Hollywoodot Az utolsó léghajlító sztárja

Kizárólag terroristák, taxisofőrök vagy vicces kis sárga bohócok lehetnek az ázsiai színészek a hollywoodi filmekben, mivel az álomgyár intézményesen rasszista - ez a sommás véleménye Dev Patelnek, Az utolsó léghajlító egyik főszereplőjének.

2010.08.22 10:59UIP

Az indiai származású brit színész azért ilyen csalódott, mert hiába lett világsztár a Gettómilliomosnak köszönhetően, hollywoodi karrierje nem ívelt fel, vagy legalábbis nem úgy, mint szerette volna.

"Rengeteg forgatókönyvet kaptam, de mindegyikben sztereotip szerepet játszottam volna: a mókás indiait, aki a nagy fehér hős barátjaként csetlik-botlik -  panaszkodik a húszéves színész.  Ebből viszont nem kérek!"

Patelnek egyelőre nincs újabb hollywoodi szerződése, ezért még az is megeshet, hogy visszatér Angliába. Az utolsó léghajlító egyébként fityiszt mutatott a finnyás kritikusoknak: már 180 millió dollárnál tart, tehát nyereséges.

(The Last Airbender - már a mozikban!)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.