Kétszázan szívtak

Drogozással tüntettek a marihuána legalizálásáért Mexikóvárosban

Több mint kétszázan szívtak nyilvánosan marihuánás cigarettát Mexikóvárosban, hogy így tüntessenek a drogok legalizálásért.

2010.09.06 11:53MTI

A tüntetők a szemerkélő eső ellenére is szép számban gyűltek össze a vasárnap az Alameda Parkban, ahol elszívtak egy jointot vagy rágyújtottak marihuánás pipájukra.

Mexikóban a marihuána az illegális drogok közé tartozik, személyes használat céljából kis mennyiségben való birtoklása azonban még megengedett.

Együtt szívtak, együtt nevettek.


A dél-amerikai országban egyre növekszik az úgynevezett könnyűdrogok legalizálásának támogatottsága, elsősorban baloldali politikai részről.

Nemrég Vicente Fox volt mexikói elnök is csatlakozott a drogkartellek leküzdése érdekében egyes kábítószerek, így a marihuána legalizálását követelő korábbi latin-amerikai államfők csoportjához.

A legalizálás mellett érvelők szerint az engedélyezés csökkentené a drogmiliőben uralkodó erőszakot. Az elmúlt években a mexikói drogbandák közti háborúban mintegy 28 ezer ember vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.