Az ötödik vádlott öngyilkos lett

Bíróság elé állítottak a prostituáltakat futtató magyarokat Svájcban

Egyebek mellett emberkereskedelem és súlyos testi sértés vádjával állítottak bíróság elé szerdán Zürichben négy, prostituáltakat futtató magyar férfit - számolt be egy svájci újság.

2010.08.25 15:47MTI

A vádiratban több más vádpont mellett az is szerepel, hogy a vádlottak terhes prostituáltakat bántalmaztak azzal a céllal, hogy abortuszt idézzenek elő náluk - írta a Neue Zürcher Zeitung internetes kiadása. A cikk szerint egy ötödik vádlott öngyilkos lett a vizsgálati fogság alatt.

Az elsőrendű vádlottra 16 év börtönbüntetést kért az ügyész, a másik három férfira négy és fél, kilenc, illetve tizenegy év börtönt. Mindannyian ártatlannak vallották magukat a fő vádpontokban.

Az ügyben egyszerre szerepel vádlottként és áldozatként egy hatodik személy, egy nő, akit azzal bíztak meg, hogy az utcán felügyelje a prostituáltakat.

A Magyarországon büntetett előéletű vádlottak Magyarországról és Romániából vittek prostituáltakat Zürichbe, ott utcai prostitúcióra kényszerítették és rendszeresen bántalmazták őket.

A hatóságok tizenhat áldozatról tudnak.

A lap egy másik, korábbi internetes cikke szerint a svájci hatóságok többhónapos nyomozás eredményeként, egy nagyszabású razzia során tartóztatták le a gyanúsítottakat, a magyar társszervekkel szoros együttműködésben. A per várhatóan csütörtökön ér véget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.