Néhány napja rabolták el

Holtan találtak egy polgármesterre Mexikóban

Megtalálták szerdán Mexikó északi részén egy néhány nappal korábban elrabolt polgármester holttestét - közölték hivatalos források.

2010.08.18 19:14MTI

A 35 ezres lakosú Santiago város vezetőjét, Edelmiro Cavazost a saját házából hurcolták el ismeretlen fegyveresek vasárnap este a testőrével együtt. Az emberrablók maszkkal takarták el az arcukat, és egy ma már nem létező rendőri egység egyenruháját viselték.

A polgármester megkötözött holttestére a környéken, egy út mellett bukkantak rá. Testőrét nem bántották a támadók, őt már hétfőn, ugyancsak egy út mellett, egy autó csomagtartójába zárva találták meg sértetlenül - közölte Nuevo Leon állam főügyésze. Hozzátette: Cavazos a szervezett bűnözéssel szembeni fellépéséről volt ismert. Nuevo Leon kormányzója úgy vélte, a polgármester valószínűleg azért vált célponttá, mert lépéseket tett a városi rendőrségen belüli korrupció felszámolására.

Felipe Calderón mexikói elnök Twitter-oldalán sajnálatát fejezte ki a santiagói polgármester elleni "gyáva merénylet" miatt. 2010-ben már négy polgármestert öltek meg Mexikó különböző térségeiben. A gyilkosságok hátterében a gyanú szerint az egymással háborúzó drogkartellek állnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.