37 hulla

Horrorcsontkert: illegális tömegsírt találtak Mexikóban

Illegális tömegsírra bukkantak Mexikóban, az ország déli részén lévő Guerrero szövetségi államban: a tömegsírban legalább 37 holttest van.

2010.06.05 08:39MTI

A hírt két törvényszéki orvosszakértő hozta nyilvánosságra pénteken. Az áldozatok közül eddig csak egy embert sikerült azonosítani a rokonok segítségével. Guerrero az egyike azon mexikói szövetségi államoknak, ahol a legtöbb halálos áldozatot követelte a drogkartellek által az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-csempészet ellenőrzéséért folytatott kíméletlen háború. 

A leszámolásokban 2006 óta már majdnem 23 ezer ember vesztette életét Mexikóban, noha a kormány több mint 50 ezer katonát is bevetett a rendőrség megerősítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.