Kétszáz embert öltek meg

Véres harcok: egyre több áldozatot szed a mexikói drogháború

Mintegy kétszáz embert öltek meg az elmúlt hat nap alatt a Mexikóban kirobbant újabb kábítószer-háborúban. A legutóbbi gyilkosságok az Egyesült Államok határa mentén fekvő Ciudad Juárezben történtek helyi idő szerint szerdán egy toxikológiai központ bejáratánál: négy férfit és két nőt öltek meg egy banda emberei.

2010.06.17 11:27MTI

Rendőrségi források szerint kisstílű kábítószer-kereskedők gyakran keresnek menedéket drogelvonó rehabilitációs központokban a rendőrség és a rivális drogcsempész bandák elől.

Másfelől a hat legjelentősebb mexikói drogkartellből kettő rendszeresen ilyen intézetekben toboroz magának bérgyilkosokat és kábítószer-kereskedőket.

Ugyancsak szerdán a hatóságok öt rendőr holttestére bukkantak az ország északi részén, Mexikó harmadik legnagyobb városának, Monterreynek a külterületén.

Az áldozatokat otthonukból rabolták el.

Az Egyesült Államokba irányuló, jövedelmező drogszállítmányok ellenőrzéséért háborúzó mexikói kábítószercsempész-bandák összecsapásaiban Ciudad Juárezben az elmúlt három és fél év alatt már közel ötezer ember halt meg, országszerte pedig 23 ezer halálos áldozatot követeltek a leszámolások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.