Múlt héten zuhant le egy másik

Két izraeli helikopter kényszerleszállást hajtott végre Romániában

Román-izraeli közös légi gyakorlaton részt vevő két izraeli helikopter kényszerleszállást hajtott végre kedden Romániában, miután a múlt héten egy ugyanolyan típusú helikopter lezuhant a Déli-Kárpátokban.

2010.08.03 11:24MTI

A román védelmi minisztérium közlése szerint a CH-53 típusú helikopterek műszaki okok miatt kértek sürgősen leszállási engedélyt kedd reggel a román hatóságoktól, és a dél-romániai Arges megyében szálltak le egy mezőre Vulpesti településnél.

Senki sem sérült meg. A két helikopter a "Blue Sky 2010" fedőnevű román-izraeli közös légi gyakorlaton vett részt, és már hazafelé tartott, amikor bekövetkezett a műszaki hiba.

A román védelmi minisztérium szerint mindkét helikopter folytatja útját a hibaelhárítás után. Július 26-án egy másik CH-53 típusú helikopter, amely részt vett ugyanezen a légi gyakorlaton, ismeretlen körülmények között lezuhant a romániai Brassó megyében.

A rossz időjárási viszonyok közepette a helikopter nekiütközött a Déli-Kárpátokhoz tartozó Bucegi-hegység egyik magaslatának. A katasztrófa következtében hat izraeli és egy román katona vesztette életét. Az izraeli helikopterek a szimuláció részeként egyebek közt különleges erők szállítását, kutató- és mentőakciók idegen környezetben való végrehajtását gyakorolták Romániában.

A brit The Times izraeli katonai forrásokra hivatkozva azt írta korábban, hogy az izraeli fél egy esetleges iráni hadművelet végrehajtását gyakorolja Romániában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.