14 gyerek, 6 felnőtt

Hegyimentők menekítettek ki húsz magyarországi turistát Székelyföldön

Hegyimentők menekítettek ki húsz magyarországi turistát Székelyföldön az áradások által elzárt Háromkútról - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t Szabó Béla csíkszeredai főkonzul.

2010.07.01 18:25MTI

Mint mondta, tizennégy gyerekről és hat felnőttről van szó, a Gyimes-völgye településcsoportjához illeszkedő, de közigazgatási szempontból a szomszédos Neamt megyéhez tartozó Háromkútról kellett őket kimenekíteni.

Csütörtökre virradó éjszaka ugyanis az erős sodrású víz ellepte a településre vezető utakat, elragadva a kirándulócsoport járművét is. Szabó Béla elmondta, hogy a Hargita és a Neamt megyei hatóságok azonnal a bajbajutottak segítségére siettek, a hegyimentők a riasztástól számított két órán belül már elérték a csoportot, és terepjáróikkal biztonságos helyre szállították őket.

A csíkszeredai Open World szállítási cég önköltségi áron ajánlott fel egy autóbuszt a szentesi és a bajai turisták hazaszállítására, a csoport csütörtök este hat óra körül indul haza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.