Megeszik az erszényest

Kenguruhús kerülhet a perui étrendbe

A perui kormány engedélyezte a kenguruhús importját Ausztráliából - jelentették be illetékes tisztviselők.

2010.06.08 10:05MTI

A beviteli engedély kizárólag az emberi fogyasztásra tenyésztett állatok húsára vonatkozik, és nem terjed ki a betegségben elhullott vagy a kenguruk létszámának szabályozására irányuló vadászatban megölt állatokra. Kizárták a karantén alatt lévő ausztrál területekről származó húst is az importból.

A kenguru húsát a marhahús alacsonyabb zsírtartalmú alternatívájaként tartják számon.


Ez a vörös hús megjelenését tekintve leginkább a marhabélszínhez hasonlatos. Annak ellenére, hogy a kenguru Ausztrália nemzeti jelképe, évente több millió szabadon élő állatot ölnek meg, hogy számukat korlátozzák.

Ebből a kenguruhúsból túlnyomórészt állateledelt gyártanak. Bár az erszényes állat emberi fogyasztás céljára történő tenyésztésének ötlete ellentmondásos, sok egészségtudatos ausztrál eszik így termelt kenguruhúst.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.