Hidegvérrel kivégezte őket

Bosszúból mészárolta le a belga bírónőt és a bírósági írnokot az iráni

Őrizetbe vették és kihallgatták a belga bírónő és a bírósági írnok feltételezett gyilkosát - közölte pénteken a VRT flamand rádió-televízió.

2010.06.04 10:31MTI

A gyanúsított egy 47 éves iráni férfi, akit a halálos kimenetelű lövöldözés szemtanúi azonosítottak.

A gyilkos állítólag bevallotta, hogy bosszú vezérelte tettét.

A férfit csütörtökön este vették őrizetbe a belga főváros központjában, a brüsszeli királyi park szökőkútjának közelében. Mikor a rendőrség igazoltatni akarta, az iráni előrántott egy fegyvert, és többször a levegőbe lőtt.

Az egyenruhásoknak sikerült megfékezniük a férfit, aki a dulakodás során megsebesült.

A hidegvérrel elkövetett gyilkosság egyik áldozata békebíróként dolgozott, olyan ügyekben járt el, mint a szomszédok közötti viszályok vagy válások.

A Belgium történetében egyedülálló eset nagy felháborodást váltott ki az országban. Csütörtök délután a belga kormányfő, miniszterek és parlamenti képviselők, valamint néhány száz bíró és ügyvéd ünnepélyesen megemlékezett az áldozatokról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.