Igen dühös nézősereg

Először hirdetnek brit tévék abortuszszolgáltatást

Műsorba kerülnek brit televíziós csatornákon a jövő héten az első olyan reklámok, amelyek terhességmegszakítást kínáló szolgáltatást hirdetnek - jelentette be egy szexuális egészséggel foglalkozó cég, dühös válaszokat kiváltva az abortuszellenes csoportok körében.

2010.05.20 16:00MTI

A Marie Stopes International elnevezésű szolgáltató Nagy-Britannia-szerte működtet klinikákat. Álláspontjuk szerint a reklámok hasznos információkkal és tanácsokkal szolgálnak majd arról, hogy a nők hová forduljanak nem kívánt terhességek esetén.

A hirdetéssorozat a Channel 4 csatornán veszi kezdetét hétfőn, és június végéig tart. A reklámokban a nők kimaradó ciklusára utalva a "Késésben van?" kérdést vetik fel, és a klinikák telefonos segélyvonalához irányítják a nem kívánt terhességgel szembesülő nőket.

"Egyedül tavaly 350 ezer hívást kaptunk a nap 24 órájában működő vonalunkra" - fogalmazott Dana Hovig, az egészségügyi szolgáltató vezetője. "Egyértelmű, hogy több százezer nő van, akiknek szükségük van a szexuális egészséggel kapcsolatos információkra és tanácsokra, valamint az ellátáshoz való hozzáférésre" - tette hozzá.

E reklámok azonban éles bírálatokra leltek az abortuszellenes csoportok körében. "Csak mély hitetlenségemet tudom kifejezni, hogy ezt engedik" - hangoztatta Michaela Aston, a Life nevű csoport szóvivője.

"Torz dolog engedni, hogy az abortuszszolgáltatókat ugyanúgy reklámozzák a tévében, mintha nem különbözne az autó- vagy a mosóporgyártóktól" - jegyezte meg.

Angliában és Walesben 2008-ban több mint 195 ezer terhességmegszakítást végeztek, a beavatkozások 91 százalékában a nemzeti egészségügyi szolgálat (NHS) fedezte a költségeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.