Légtérzárlatot jelentettek be az olaszok

Vulkáni hamufelhő - Nem indul Budapestről milánói járat, és nem is érkezik gép onnan

Légtérzárlatot jelentettek be az izlandi vulkáni hamufelhő miatt az olasz hatóságok a félsziget északi területének jelentős része fölött - A hamufelhő miatt nem indultak el Ferihegyről a milánói járatok vasárnap délelőtt és törölték az onnan Budapestre közlekedő járatokat is.

2010.05.09 10:20MTI

A légtérzárlat vasárnap várhatóan reggel 8-tól délután 2 óráig tart, de az infrastrukturális ügyek miniszter jelezte: lehet, hogy már előbb megnyílik a légtér.

Az ENAC polgári repülésügyi hatóság közleménye szerint bezárták egyebek közt Milánó Malpensa és Linate repülőterét, az idegenforgalmi szempontból fontos Velence, Trieszt és Rimini légikikötője viszont nyitva van.

A portugáliai Porto repülőtere nem indít és nem fogad járatokat (közép-európai idő szerint) délután 2 óráig - közölték a reptéri hatóságok.

Törölték a milánói járatokat

A hamufelhő miatt nem indultak el Ferihegyről a milánói járatok vasárnap délelőtt és törölték az onnan Budapestre közlekedő járatokat is. Szilágyi Károly, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: ez a délelőtt folyamán két induló és két érkező járatot jelentett.

Szilágyi Károly arra kérte a vasárnap utazni szándékozókat, hogy a repülőtér honlapján, vagy az érintett légitársaságoknál érdeklődjenek az esetleges menetrendváltozásokról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.