Sokba került a kényszerű légtérzár

Több mint 1.500 budapesti légi járatot töröltek az izlandi vulkáni hamu miatt

Összesen több mint 1.500 budapesti légi járatot kellett törölni az izlandi vulkáni hamu miatti több napos légtérzár alatt, a Malév pedig összesen 536 járatát nem közlekedtette, ami 38.743 utasát érintett.

2010.04.26 18:59MTI

A Budapest Airport (BA) hétfői összegzésében emlékeztet rá, hogy Magyarországon nagyjából négy napon át tartott a kényszerű légtérzár, amely a légiközlekedésnek és a nemzetgazdaságnak milliárdos nagyságrendű kárt okozott. A Malév kára meghaladhatja a 3 milliárd forintot is. A vulkáni hamufelhő április 16-án érte el a magyar légteret, aznap este 19 órától április 20-án reggel 9:30-ig részlegesen, vagy teljesen lezárták a magyar légteret - emlékeztetnek rá.

A menetrend helyreállításán dolgozó légitársaságok azonban csak április 23-ra tudtak visszatérni a normál üzemmenetre. A légtérzár idején utasok tízezreiről kellett gondoskodni, de Ferihegyen a legtöbb utas csak addig vesztegelt a repülőtéren, amíg a légitársaságok át nem foglalták más időpontra jegyeiket, vagy vissza nem térítették azok árát - ismerteti a BA. Az elmúlt hat napban a magyar légitársaság 536 járatát volt kénytelen törölni, ami 38.743 utast érintett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.