Újabb veszély?

Hamuhelyzet: részleges lezárások a brit és az észak-ír légtérben

Részben lezárják kedden Nagy-Britannia, illetve Észak-Írország légterét az izlandi vulkánkitöréstől származó hamufelhő miatt - közölte kedden a brit polgári repülési hatóság (CAA).

2010.05.04 07:35MTI

A hivatal szerint repülési tilalmat rendeltek el Skócia egyes részei felett, és a greenwichi idő szerint reggel hattól zárva lesz Észak-Írország légtere is, mivel nő a vulkáni hamu légköri koncentrációja.

A korlátozás miatt nem üzemel a belfasti és derry repülőtér. Az ír repülési hatóság (IAA) hétfőn közölte, hogy másnap Írországban hat órára leáll a légi közlekedés az izlandi vulkánkitöréstől származó hamufelhő okozta veszély miatt.

Az intézkedés csak az Írországból induló és oda érkező repülőgépeket illeti, az ország légterén átrepülhetnek a Nagy-Britanniából és Európából érkező gépek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.