Cafe Grumpy

3700 forint - egy bögre kávéért?

Ha koffein nem is, a kávé ára biztosan felrázza egy New York-i lánc vendégeit: az italkülönlegesség ugyanis 12 dollárt, vagyis 3700 forintnak megfelelő összeget kóstál.

2010.05.07 09:53MTI

A Cafe Grumpy áraihoz képest a Starbucks filléres láncnak tűnik - írta a New York Post. A különlegesség Etiópiában termesztett és pörkölt kávészemekből készült, a babot természetesen kézzel válogatják.

"Az ízek mintha egy üveg igazán jó borból származnának -
dicsérte a specialitást a kávét forgalmazó cég alelnöke, Steve Holt.

- Érezni benne a sárgabarack, az ananász, a bergamot, a kivi és a lime ízét is. Mélyebb rétegekben pedig csokoládé bújik meg, a végeredmény letisztult".

A borsos árat alapvetően a különleges kávé indokolja. A Nekisse kávéval kincsként bánnak a termesztés során, és New Yorkban sem rontanak az ízek harmóniáján.

"Ha tejet és cukrot adnak hozzá, sok íz elveszik belőle" - mondta egy fogyasztó. Bármennyire finom is, a specialitás ára egyelőre távol tartja az érdeklődőket, akik mégiscsak sokallják a 12 dollárt egy csésze kávéért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.