Hét órás kegyeleti várakozás

Lengyel légikatasztrófa - Ezrek állnak sorba az elnöki házaspár ravatalánál

Lengyelek ezrei álltak sorba szerdára virradó éjjel a varsói elnöki palotánál, hogy leróják tiszteletüket a légikatasztrófában elhunyt Lech Kaczynski államfő és felesége ravatalánál, s a várakozási idő a hét órát is meghaladta.

2010.04.14 09:28MTI

A sor hossza reggel legalább három kilométer volt. Az emberek fémkordonok között, rendőri biztosítás mellett lépkednek előre. A szomszédos utcákban mentő- és tűzoltóautók állnak készenlétben.

Jerzy BUZEK, az Európai Parlament elnöke egy mécsest helyez el a virágok mellé, amikor lerója kegyeletét a repülőszerencsétlenség áldozatainak emléke előtt Varsóban. (fotó: MTI)


Az orosz egészségügyi minisztérium szerdai moszkvai közlése szerint eddig 64 holttestet sikerült azonosítani a lengyel elnök külön repülőgépével az oroszországi Szmolenszkben bekövetkezett szerencsétlenség összesen 97 halálos áldozatából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.