Szerdán írják ki az előre hozott elnökválasztást

Vasárnap temetik a lengyel elnököt

Minden bizonnyal már szerdán közéteszi a lengyelországi rendkívüli elnökválasztás kitűzött időpontját Bronislaw Komorowski, a szejm elnöke.

2010.04.13 11:09MTI

A légikatasztrófában elhunyt Lech Kaczynski államfő teendőit ideiglenesen ellátó Komorowski erről a lengyel közszolgálati televíziónak beszélt kedden.

Arra a kérdésre, ismert lesz-e már szerdán, hogy mikorra tűzik ki a választást, az ügyvezető elnök azt válaszolta: "Szerintem ez feltétlenül szükséges."

Szombaton gyászszertartás, vasárnap az elnök temetése

Szombaton gyászszertartás, vasárnap az elnök temetése Kétnapos lesz a hét végén légikatasztrófában elhunyt Lech Kaczynski elnök temetési szertartása: az állami szertartásra szombaton kerül sor, míg az elnöki pár temetése vasárnap lesz - jelentette be Varsóban Jacek Sasin, az elnöki hivatal helyettes vezetője.

"A gyászszertartást szombatra tervezik, logikus, hogy az elnöki pár temetésére vasárnap kerül sor"
- mondta Sasin kedden a lengyel közszolgálati rádiónak.

Moszkvából kedd reggel elindult az a repülőgép, amely a hét végén légikatasztrófában elhunyt lengyel elnök feleségének, Maria Kaczynskának a holttestét szállítja Lengyelországba - közölte a domogyedovói repülőtér szóvivője.

A hírt az orosz egészségügyi tárca is megerősítette.

Az 1940-es katyni mészárlás évfordulós megemlékezésére utazó Kaczynski elnök külön repülőgépe múlt szombaton zuhant le az oroszországi Szmolenszk katonai repülőtere mellett. A szerencsétlenségben 96 ember vesztette életét. Az elnökön és feleségén kívül a gépen utazott számos magas rangú lengyel állami és egyházi személyiség, valamint a katyni áldozatok egy részének családtagjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.