Orvosként dolgozott, begolyózott

Nyolc diákot ölt meg egy kínai ámokfutó

Nyolc diákot megölt, másik ötöt pedig megsebesített egy középkorú ámokfutó kedden a kelet-kínai Fucsien (Fujian) tartomány egyik iskolájában.

2010.03.23 07:44MTI

A hatóságok őrizetbe vették a támadót. A 41-42 éves férfi korábban orvosként dolgozott, de mentális problémák miatt elbocsátottak. Régóta küzdött pszichiátriai problémákkal.

A férfi egy nagy késsel támadt Nanping (Nanping) város egyik iskolájában a gyerekekre. Hatot azonnal megölt, kettő a kórházba szállítást követően vesztette életét. További öt gyermek megsebesült, őket kórházban ápolják - jelentette a Hszinhua állami hírügynökség.

Az iskola bezárt, a gyerekeket szüleik hazakísérték. Kínában az elmúlt években számtalan iskolai ámokfutás volt. Ezek mögött általában személyes sérelmek vagy mentális problémák álltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.