Egy 19 éves fiatalt gyilkolt meg

Súlyos állapotban a pécsi ámokfutó

Súlyos állapotban a tököli rabkórházba szállították a pécsi lövöldözőt - tudta meg az MTI az egy halálos áldozattal és három súlyos sérülttel járó pécsi egyetemi lövöldözéssel gyanúsított fiatalember védőjétől szerdán.

2010.02.10 10:00MTI

Papp Gábor szerint védence napok óta rossz állapotban volt, az ügyvéd ezért különösen abszurdnak nevezte az előzetes letartóztatás létjogosultságát. Emlékeztetett rá: január közepén a bíróság is indokoltnak látta, hogy G. Ákos elmeállapotát további egy hónapig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben megfigyeljék.

A 23 éves gyanúsított tavaly november 26-án a pécsi egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egy 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített. A Pécsi Városi Bíróság január 13-án döntött arról, hogy G. Ákos elmeállapotát még egy hónapon át megfigyeljék.

Hajdú István, a bíróság elnöke akkor az MTI-nek azt mondta: az ügyben eljáró bíró a megfigyelést egy hónapra, az ügyészség indítványára rendelte el, az igazságügyi elmeszakértői vélemény alapján.

A bíróság elnöke akkor hangsúlyozta, hogy az elmeállapot megfigyelése egy speciális intézkedés.

Része azon vizsgálatnak, amelynek célja annak megállapítása, hogy a gyanúsított beszámítható vagy sem, vagyis a döntés független a március 28-ig érvényben lévő előzetes letartóztatástól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.