Az ámokfutó egy embert megölt hármat megsebesített

Pécsi lövöldözés: hazamehetett a kórházból a második sérült is

Elhagyta a kórházat a november végi pécsi egyetemi lövöldözésben megsérült takarítónő, az öt lövéssel megsebesített diák pedig várhatóan a hétvégén mehet haza.

2009.12.09 12:28MTI - Fotó: MTI

Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem rektora az MTI-nek szerdán elmondta: az 54 éves takarítónőt kedden engedték haza. Rajta két operációt is végrehajtottak, miután az esés következtében a nőnek csontegyesítő műtétre is szüksége volt. Az öt lövéssel megsebesített 19 éves gyógyszerészhallgató állapotáról a rektor azt közölte: a fiatalember a körülményekhez képest lelkileg is jól van, és az orvosok reményei szerint teljesen felépülhet; várhatóan a hét végén őt is hazaengedik.

Mint megjegyezte, az egyetem lehetőséget biztosít a diák számára arra, hogy teljesítse a félévet, letegye a még hátralévő vizsgáit. A múlt héten engedték haza a kórházból a szintén meglőtt, a lábán és a lágyékán megsérült 36 éves, az egyetemen laboránsként dolgozó férfit.

A pécsi egyetem biofizikai intézetében egy 23 éves hallgató november 26-án délben maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.