Engedélyezték a melegházasságokat

Mexikóban egybekelt Latin-Amerika első leszbikus párja

Két mexikói nő egybekelésével csütörtökön létrejött Latin-Amerika első leszbikus házassága.

2010.03.11 19:56MTI

A 33 éves Lol Kin Castaneda és a 45 esztendős Judith Vázquez elefántcsont színű ruhában mondta ki a boldogító igent a mexikóvárosi városházán, egy csoportos esküvői szertartáson, ahol rajtuk kívül még négy másik egynemű - köztük két leszbikus - pár lépett házasságra. Mexikóváros baloldali többségű közgyűlése december 21-én hozta meg azt a Latin-Amerikában úttörő döntését, amellyel engedélyezte a melegházasságokat és a gyermekek örökbe fogadását.

A határozat felháborodást váltott ki a katolikus ország vallásos és konzervatív csoportjaiból. Nemtetszését fejezte ki maga Felipe Calderón elnök is. Mexikó főügyésze a döntés ellen fellebbezést nyújtott be a legfelsőbb bíróságon, s az ország több szövetségi állama is arra törekszik, hogy betiltsa az egyneműek frigyét.

Argentínában a minap - megfelelő törvény híján - bírói engedéllyel két férfi kelt egybe. Ott ez volt az ország második homoszexuális házassága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.