Bizonyosan meghalt 15 ember

Borzalmas: Indonéziában újabb halottakat emeltek ki a földcsuszamlás helyszínén

A mentőalakulatok földmunkagépekkel igyekeztek eltakarítani szerdán a sáros talajt annak az indonéziai földcsuszamlásnak a helyszínén, amelyben az előző nap bizonyosan meghalt 15 ember - közölte egy tisztviselő. Feltehetőleg további 57 ember még a sártömeg alatt van.

2010.02.24 09:05MTI

A természeti csapás a fővárostól. Jakartától délre fekvő Bandung körzetében, Tenjoljaya település közelében történt egy teaültetvényen. A környéken az elmúlt napok heves esőzése miatt lazult fel a talaj, amely azután rázúdult több tucat lakóházra, irodákra és üzemépületekre.

A sár a szemtanúk szerint két futballpályányi területet borított be.

Több tucatnyi katona és rendőr kutatott szerdán az áldozatok után, munkájukat két kotrógép segítette. A hegyoldalon lezúduló agyagtömegből eddig 15 holttestet emeltek ki.

Az országos katasztrófavédelmi központ szóvivője elmondta, hogy 15 ember megsérült, kettőt közülük kórházba szállítottak. Hozzátette, hogy a veszélyes területről hatszáz embert kimenekítettek, és ideiglenes szállásokon helyeztek el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.