Van még mit újat mondani

Natascha Kampusch-sztori: Priklopil undorodott a szőrszálaktól!

Az osztrák gyermekrablás elszenvedője, Natascha Kampusch újra televíziós interjúban számolt be a nyolc év alatt átélt borzalmakról. A kb. 75 millió forintért nyilatkozó lány még mindig tudott újat mondani a pincében töltött évekről.

2010.01.27 09:41ma.hu

Az átélt borzalmak ellenére elrablója házában lakik, sőt, a férfi BMW-je is még mindig ott áll az udvaron. Wolfgang Priklopil nyolc és fél évig tartotta fogságban a lányt házának pincéjében. Nataschának 2006 augusztusában sikerült megszöknie, nem sokkal utána Prikloplil öngyilkos lett- egy vonat elé vetette magát. Kampusch elmondta: elrablója egy megszállott férfi volt, aki a tökéletes nőt akarta belőle faragni. Egy torz elképzelése volt a világról, miután értelmes emberi kapcsolatokat nem tudott felépíteni, a nőkkel nem is volt tapasztalata. A lány elmondása szerint úgy tartotta őt, mint egy mumifikálódott fáraót.

A Daily Mail napilap információi alapján kiderült: amikor Priklopil elkapta az utcán a félelemtől teljesen lebénult lányt, nem is tudott kiabálni, annyira gyorsan történt mindent. Egy kék takarót terített rá a furgonban, és ugyanebben a kék takaróban vitte be a házba is. Ez a ház 3096 napon át lett a börtöne. Natascha azt hitte, hogy meg akarja erőszakolni, de erre nem került sor. Az egész interjú során nem is derül ki, hogy valójában mi történt szexuális értelemben Priklopil és a lány között. Fokozatosan szoktak össze, idővel a lány felmehetett a házba is, de ha jött valaki, vissza kellett húzódni a nyirkos és dohos pincébe. Priklopil minden lépéséről beszámolt neki. Egyfajta feleség volt ő, akit rabláncra fűzve tartott az önjelölt-férje.

A férfiről az is kiderült, hogy tisztaságmániás volt, a lány nem hagyhatott nyomokat maga után, legyen az hajszál, ujjlenyomat vagy könnycsepp. Megrögzötten törölgetett mindent az elrabló, rettegett attól, hogy kiderül a titok. Undorodott a szőrtől, ezért egy esetben arra kényszerítette Nataschát, hogy borotválja kopaszra a fejét. Ha sírt, akkor nem egy esetben nyomta víz alá a tehetetlen lány fejét. Egy időben felmerült az is, hogy Priklopil üzlettársa, Ernst Holzapfel bűnrészes az elrablásban, de végül tisztázta magát a férfi a hatóságok előtt.

A lány szökése azért valósulhatott meg, mert jó magaviselete miatt felmehetett a pincéből. Mindeközben Priklopil egy bevásárlóközpont parkolójában találkozott barátjával, Holzapfel-lel. Valószínűleg azért vetemedhetett ilyen szörnyűségre, mert megtetszett neki John Fowles regénye, a Gyűjtő. Ebben a regényben is elrabol a „főhős” egy fiatal lányt, akit azért tart, nevel, hogy majd szeresse őt.

Priklopilt legtöbbször megözvegyült anyja látogatta, aki mit sem sejtett abból, hogy mi zajlik a fia házában. Elmondása szerint látta, hogy női kéz viselte gondját a háznak, azonban nem is sejtette hogy milyen házi rabszolgát tart a fia.

Natascha az interjúban újfent tagadta, hogy többször is lett volna lehetősége megszökni. Azt mondta: ha így lett volna, akkor előbb megteszi, és nem vár erre nyolc és fél évet. Jelenleg, ha teheti, kerüli a nyilvánosságot, mély nyomokat hagyott benne a magány. Kedvenc időtöltése az olvasás, tanulás, fotózás és számítógépezés. Senki nincs jelenleg az életében. Azt mondja, már megbocsátott a megbomlott elméjű Priklopilnak, különben beleőrülne a felgyülemlett gyűlöletbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.