Hét túlélője van a szerencsétlenségnek

Tengerbe zuhant egy Bejrútból felszállt etióp utasszállító

Az Ethiopian Airlines repülőgépe hétfőn a hajnali órákban, röviddel azt követően, hogy felszállt a bejrúti repülőtérről, a Földközi-tengerbe zuhant rossz, viharos időjárási viszonyok - heves eső, villámlások - közepette.

2010.01.25 08:48MTI

Hét túlélőt talált a libanoni partoktól néhány kilométerre lezuhant etióp repülőgép roncsai között a libanoni hadsereg mentőalakulata hétfőn. A libanoni közlekedési miniszter közlése szerint a gépen 54 libanoni, 22 etióp, 1 iraki, 1 francia, 1 szíriai állampolgár, valamint Nagy-Britanniában, Kanadában, illetve Oroszországban élő 4 libanoni tartózkodott. A személyzet héttagú volt. A bejrúti francia nagykövetség egyik tisztségviselője közölte, hogy a nagykövet felesége is a gépen volt.

Denis Pietton külképviselet-vezető október óta dolgozik Bejrútban. Az Ethiopian Airlines Boeing-737-es típusú gépe helyi idő szerint hajnali fél háromkor szállt fel a bejrúti repülőtérről. Úti célja az etióp főváros, Addisz-Abeba volt. A szerencsétlenség oka továbbra sem ismeretes, de a hatóságok kizárják, hogy terrorcselekmény történt volna. Nagy valószínűséggel a kedvezőtlen időjárási körülmények okozhatták a gép lezuhanását.

Elképzelhető, hogy villám csapott a Boeingba. A libanoni hadsereg oldalán a közel-keleti országban szolgálatot teljesítő ENSZ-békefenntartó alakulatok (UNIFIL) is bekapcsolódtak a roncsok átkutatásába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.