A saját apját is lemészárolta

Tizenkét embert ölt meg egy ámokfutó Kínában

Tizenkét embert ölt meg egy dühöngő férfi, majd felgyújtott hat faházat, mígnem elfogták a dél-Kínai Hunan tartományban - közölte vasárnap a rendőrség.

2009.12.13 11:26MTI

Rendőrök és katonák együttesen tudták csak elfogni és megfékezni a 34 éves Liu Aj-pinget (Liu Aibing), aki egy domb tetejére menekült Jinsanpaj (Yinshanpai) faluban.

A halottak között van az apja és több más hozzátartozója, ketten súlyos sebesüléseket szenvedtek a vadászfegyvertől, amellyel a férfi lövöldözött rájuk - olvasható a tartományi kormányzat hivatalos honlapján.

A vándormunkás Liu korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt. "A gyanúsítottat ma kora reggel őrizetbe vették és elvitték" - mondta a helyi rendőrség szóvivője, de az áldozatok számát nem erősítette meg.

A televízió szerint tizenhárman vesztették életüket az ámokfutásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.