Nem vadász - halász

Celebeb lett a halászó kutya

Vadászkutya helyett halászkutyája van egy kínai férfinak, és az állat oly eredményes, hogy helyi celebeb lett.

2009.10.04 08:44MTI

Neve Ding Ding, és - gazdája elmondása szerint - mindig imádta a vizet, annyira, hogy amikor úszni ment a közeli tóba, hiába parancsolt rá kutyájára, maradjon a parton és őrizze ruháját, holmiját, az eb nem bírta megállni, hogy utána ne ússzon.

Evickélés közben aztán ráharap mindenre, ami mozog, üres palackra, faágra, és kicipeli a partra. Döglött hal is akadt már bőven "találatai" között, de nemrégiben rákapott az elevenre.

10 perc alatt három termetes halat vitt a partra.

Az ősbemutatót előadássorozat követi: a kutyát kisebb tömeg csodálja és ünnepli azóta naponta, ahogy kievickél a partra eleven hallal a szájában -
adta hírül a Vuhan Evening Post című kínai lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.