Kuncze és Gyurcsány Washingtonba utazik

Tom Lantost búcsúztatják az amerikai kongresszusban

Tom Lantos hétfőn elhunyt magyar születésű amerikai képviselőt búcsúztatják a washingtoni kongresszusban.

2008.02.14 08:22MTI

A megemlékezésen beszédet mond Nancy Pelosi, a képviselőház elnöke és Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter. Imát mond Arthur Schneier főrabbi. A búcsúztatáson részt vesz Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, Elie Wiesel Nobel-békedíjas író és Cipi Livni izraeli külügyminiszter is.

A Congressional Quarterly kongresszusi hírújság szerint Tom Lantost még szerdán eltemetik a kongresszusi temetőben szűk, családi körben. A kongresszusi megemlékezés után külön fogadáson Dobrev Klára átadja a képviselő özvegyének, Annette Lantosnak azt a magyar állami kitüntetést, amelyet a politikától való visszavonulása és 80. születésnapja alkalmából adományoztak Tom Lantosnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.