Gyurcsány adta volna át a magas állami kitüntetést

Elmarad Tom Lantos washingtoni kitüntetése betegsége miatt

Elmarad Tom Lantos csütörtökre tervezett kitüntetése Washingtonban; az amerikai kongresszusi képviselő betegsége miatt nem tudja átvenni a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét - értesült az MTI hétfő este a családhoz közeli forrásból.

2008.02.05 07:28MTI

A budapesti születésű politikusnak Gyurcsány Ferenc adta volna át a magas állami kitüntetést a politikus 80. születésnapja és visszavonulása alkalmából. A miniszterelnök útja így elmarad. Az ünnepségre Tom Lantos meggyengült állapota miatt a politikus washingtoni otthonában került volna sor.

Az eseményen George Bush amerikai elnök is részt vett volna. Tom Lantos már hetek óta nem jár be kongresszusi hivatalába, kezelésre jár. A demokrata párti képviselő, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke január elején jelentette be, hogy nyelőcsőrákja miatt visszavonul a politikától, az idei választásokon már nem indul újra a képviselőházi mandátumért.

A befolyásos politikus - aki február 1-jén töltötte be 80. életévét - akkor még úgy nyilatkozott, mandátumának hátralevő idejében lelkesedéssel folytatja munkáját.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.