Rejtélyes módon tett meg 3800 kilométert

Három év után talált vissza gazdijához egy perzsamacska

Három év elteltével "talált vissza" gazdájához egy ausztrál perzsamacska: az állat ez alatt az idő alatt nem kevesebb mint 3800 kilométert tett meg.

2009.09.15 13:32MTI

A Clyde névre hallgató kandúr Tasmánia szigeten lévő otthonából indult vándorútra. Néhány hónappal ezelőtt, Queenslandtől északra egy kórházban tűnt fel az ausztráliai szárazföldön.

Egy ápolónő vette magához, aki a minap állatorvoshoz vitte.

Ekkor találták meg a bőre alá ültetett mikrochipet az eredeti gazdi nevével és címével. Clyde kedden repülővel már vissza is indulhatott egykori otthonába.

Katrina Phillips, a cica tulajdonosa régen feladta a reményt, hogy valaha is viszontlátja Clyde-ot, hiszen családjával együtt mindent megpróbált, hogy megtalálja - leveleket dobtak postaládákba, hirdetéseket helyeztek el az újságokban.

Hogy Clyde milyen úton-módon tette meg a Bécs-London távolság közel háromszorosát, és került a kontinensre, egyelőre rejtély.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.