Állatvédők: túllépi a gyerekcsíny fogalmát

Brutális videó az interneten: kismacska nyakát vágták át

Elfogták azokat a pécsi diákokat, akik megkínoztak három kiscicát! Kötélre felakasztanak, késsel a szemüket kiszúrják, nyakukat metszik, egyéb szadista módszerekkel kínozzák őket.

2009.02.04 16:25hirado.hu/MTI/ma.hu

Az állatokkal való különös kegyetlenség, a direkt bántalmazás túllépi a gyerekcsíny, a "csak játék volt" fogalmát – írja közleményében az állatvédő szervezet. 

Azok az eltorzult fiatalok, akik az állatokat bántalmazzák, környezetük révén egyfajta társadalmi, szociális szakadékban vannak, pszichiátriai segítségre szorulnának – vélik az Orpheus Állatvédő Egyesület tagjai. Az elkövetők arcaikat a felvételeken nem mutatják, testrészek és hangfoszlányok láthatóak csupán. Az informátor, aki az Orpheus Állatvédő Egyesületet értesítette az ügyről azt állítja, hogy az eset Pécsen történt.

Elfogták a tetteseket

Elfogták szerdán azt a két pécsi középiskolás diákot, akik macskákat kínoztak meg - tájékoztatta a pécsi rendőrkapitányság szóvivője az MTI-t. Az állatkínzás vétségével gyanúsítható két fiatalkorú fiú elismerte tettét, de arra nem tudott magyarázatot adni - mondta Bojtor Bernadett. 

Közlése szerint a fiatalok az állatokat egy baranyai faluban kínozták meg, azt mobiltelefonnal rögzítették, s véletlenül két iskolatársuknak küldték el. Ők szóltak a pedagógusoknak, így derült fény az esetre. Ha bűnösségük beigazolódik, akár két év szabadságvesztéssel is büntethetők. 

Az Orpheus Állatvédő Egyesület szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy olyan, titkosan készített, különösen brutális videofelvételek kerültek a birtokába, melyeken fiatalok három kismacskát kínoznak. Az állatokat felakasztják, késsel a szemüket kiszúrják, nyakukat metszik, hogy bemutassák az ölési technikákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.