A gázműveket hívogató macska

Majdnem megbüntették a nőt, de kiderült csak a macskája hívogatta a gázműveket

Igencsak elcsodálkozott egy Nyizsnyij Novgorod-i cica gazdija, amikor közölték vele, hogy a telefonján valaki folyamatosan hívja a gázművek sürgősségi szolgálatát. A hivatal még meg is fenyegette, hogy a néma hívások miatt még meggyűlhet a baja a törvénnyel.

2009.08.21 09:10MTI

A beszélgetések jegyzékéből aztán egyértelműen kiderült, hogy a hívások idején senki más nem volt a lakásban, csak a Klasa névre hallgató cicus.
Klasa mindig szívesen játszott a telefonnal, s amikor a gazdája a figyelmeztetés másnapján elvette a macskától a kagylót, azt hallotta, hogy egy mély férfihang telefonterroristának nevezi, és elküldi melegebb éghajlatra.
Az asszony a telefont nyomban a falra szereltette, hogy a cica ne tudjon a közelébe férkőzni, de Klasa zokon vette, hogy megfosztották kedvenc játékától, és elrágta a telefon vezetékét. Végül a készülék olyan helyre került, ahol a macska nemcsak a kagylóhoz, hanem a vezetékhez sem tudott hozzáférni.

A történtekről beszámoló Komszomolszkaja Pravda című orosz lap hozzátette: sok kutya és macska érdeklődik a telefon iránt, és ezt az Egyesült Államokban ki is használják. Súlyosan beteg emberek kedvenceit megtanítják, hogy ha a gazdi bajban van, billentyűzzék a telefonon a 911-es számot, s így nem egy cica és kutya mentette már így meg embere életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.