Bűnszövetkezetet lepleztek le

Maffiatagokat vettek őrizetbe Olaszországban

Az olasz bűnüldöző szervek 32 feltételezett maffiatagot vettek őrizetbe szerda hajnalban Olaszország déli és északi térségeiben - közölte a csendőrség egyik vezetője.

2009.07.15 13:22MTI

Mindannyian a nápolyi camorra szervezethez, és azon belül is a legveszélyesebbnek tartott Casalesi klánhoz tartoznak. Az őrizetbe vettek között nők is vannak. Húsz ember a déli Casertában, tizenkettő pedig az északi Modenában került rendőrkézre. A vád ellenük zsarolás és tiltott szerencsejáték szervezése.

Az ügyben eljáró nápolyi maffiaellenes ügyészség összesen 44 elfogatási parancsot adott ki. Két gyanúsított még szökésben van, tíz pedig más bűncselekmények elkövetése miatt börtönben tölti büntetését.

Az olasz igazságszolgáltatás kedden 50 millió euró értékben foglalt le olyan javakat, köztük ingatlanokat, bankszámlákat, gépkocsikat és termőföldeket, amelyek a Casalesi klán öt tagja vagy papíron 30 stróman birtokában voltak.

A klánt azzal is vádolják, hogy mérgező hulladékot szállít törvényellenesen az iparilag fejlett észak-olaszországi területekről a déli régiókba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.