"Az én ajánlatomat nem fogja visszautasítani"

Maffiavadász kerestetik Szicíliában

Senki sem akar már bíró vagy államügyész lenni Szicíliában. Az igazságszolgáltatásban 55 állás szabadult fel, betöltésük azonban nehézségekbe ütközik: eddig mindössze négyen jelentkeztek, hogy ügyészi feladatokat lássanak el - adta hírül az olasz sajtó hétfőn.

2009.03.16 15:15MTI

Az államügyészek nehéz életkörülményei, az állandó rendőri védelem, a rossz technikai és személyes felszereltség, valamint az Olaszország többi részéhez való gyenge infrastrukturális kötődés az, ami miatt senki sem szeretné, hogy Szicíliába helyezzék át - mondta Luca Palarma, az ANM, az olasz bírók szövetségének elnöke.

Elmondása szerint néhány ügyészséget, amelyek a maffia által erősen uralt területeken vannak, már a bezárás veszélye fenyeget, és az anyagi csábítás sem hat a fiatal államügyészekre.

Szicíliában a maffia áldozata lett több államügyész is, például Giovanni Falcone és Paolo Borsellino.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.