A vírus eddig 125 halálos áldozatot követelt

WHO: 22 ezer ember szervezetében mutatták ki a H1N1-es vírust

Összesen 69 országban, közel 22 ezer ember szervezetében mutatták ki az új típusú influenzát okozó H1N1-es vírust, amely eddig 125 halálos áldozatot követelt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken közzétett legfrissebb összesítése szerint.

2009.06.05 14:09MTI

A szervezet legutóbbi, szerdai jelentése óta 2681 új fertőzést, köztük nyolc, halállal végződő megbetegedést regisztráltak a hatóságok világszerte. A WHO hivatalos adatai szerint a legtöbb fertőzés az Egyesült Államokban, Mexikóban, Ausztráliában, Kanadában, Nagy-Britanniában és Chilében történt. A világszervezet pénteken újabb válságtanácskozást tart a H1N1-es vírus miatt, de továbbra sem várható, hogy a hatfokozatú skálán jelenleg érvényben levő ötös fokú járványügyi készültséget a hatos szintre emelnék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.