A férfi tünetei már itthon jelentkeztek

Új vírus: a harmadik fertőződött beteg is New Yorkban járt

Diagnosztizálták az új influenzavírussal fertőződött harmadik beteget Budapesten - közölte az Egészségügyi Minisztérium csütörtökön.

2009.06.04 16:26MTI

A H1N1 vírussal fertőződött budapesti férfi influenzás tünetekkel jelentkezett a Szent László Kórház ambulanciáján, a laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy megbetegedését az A/H1N1 influenzatörzs okozta. A férfi betegsége előtt New Yorkban járt, pünkösdhétfőn érkezett haza Magyarországra, tünetei már itthon jelentkeztek - olvasható a minisztérium közleményében, amely hozzáteszi, az ÁNTSZ vizsgálja, hogy a beteg környezetében tovább terjedt-e a fertőzés.

Mint ismeretes egy fiatal fővárosi férfinál mutatták ki másodikként Magyarországon az új típusú influenzavírust. A férfi - aki múlt szombaton tért haza New Yorkból, de a betegség tüneteit már itt észlelte - hétfőn jelentkezett influenzás tünetekkel a László Kórház ambulanciáján. Az elvégzett torokváladék-vizsgálatok igazolták, hogy a fertőzést az új influenzatörzs okozta.

A tájékoztatás szerint a betegség csak enyhe hőemelkedéssel, fáradékonysággal járt, így kórházi kezelésre nem volt szükség, elég volt a gyógyszer alkalmazása. A férfi barátnője, aki vele együtt utazott, már hazaérkezése előtt meggyógyult. Az ÁNTSZ vizsgálja, hogy a beteg környezetében tovább terjedt-e a fertőzés.

A ma.hu már korábban megírta, hogy május végén elhagyta az országot az új influenzavírussal fertőzött brazil férfi; a vele kapcsolatba lépett személyek állapotát folyamatosan vizsgálják és figyelemmel kísérik, eddig további fertőzöttről nem tudnak - nyilatkozta az országos tisztifőorvos. Falus Ferenc elmondta, hogy a szombaton lefolytatott vizsgálatok eredményei negatívak lettek, a vasárnapi vizsgálatokkal kapcsolatban pedig nem kapott olyan hírt, hogy valaki másnál felmerült volna a vírus gyanúja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.