1993-ban már megpróbálták meggyilkolni

A templomban öltek meg egy abortuszpárti orvost

Gyilkosság áldozata lett vasárnap az Egyesült Államokban egy olyan orvos, aki előrehaladott, vagyis több mint húszhetes terhességek megszakítására specializálódott.

2009.06.01 08:32MTI

George Tillert lakóhelyén, a Kansas állambeli Wichitában lőtte le egy ismeretlen - szemtanúk szerint egy fehér férfi - reggel a templomban. Hatvanhét éves volt.

Tiller régóta fekete bárány volt az abortuszt ellenzők szemében a 70-es évek óta végzett speciális műtétek miatt; rendszeresen voltak tiltakozások annál a klinikánál, amelynek az igazgatója volt, s amely egyike annak a három kórháznak az Egyesült Államokban, ahol végeznek ilyen késői abortuszműtéteket.

Az orvos ellen korábban már több támadást intéztek; 1993-ban rálőttek, de azt a merényletet karsérülésekkel túlélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.