"Nem vedeli a szeszt, nem narkózik"

A mexikói drogkartell erkölcsnemesítő tanfolyamai

Egy magára valamit adó drogcsempész nem vedeli a szeszt, nem narkózik, s erkölcsös életet él - derült ki, miután a mexikói rendőrség lekapcsolta A család nevű bűnszövetkezet vezetőjét.

2009.04.21 19:36MTI

A 47 éves Rafael Cedenót szombaton tartóztatták le 43 bűntársával egy keresztelőn.

A férfit riválisai meggyilkoltatásával, valamint fiatal lányok futtatásával gyanúsítják. Rafael Cedeno, a Michoacán szövetségi államban ügyködő drogkartell vezetője elmondta a rendőrségnek, hogy hétvégenként személyiségfejlesztő tréningeket tartott a tagoknak, akik e foglalkozásokon a bűnszövetkezet etikai normáival és morális elveivel ismerkedtek meg. A kurzusokon, amelyeken bűnözők ezrei vettek részt, vezetőjük azt sulykolta, hogy tilos a tömény szesz és a drog fogyasztása, s óvniuk kell a család szentségét.

A rendőrség szerint a tréningek, amelyek a kartell hihetetlen szervezettségéről tanúskodnak, azt a célt szolgálták, hogy a vezetők érzelmileg uralkodjanak a bandatagokon. Mexikóban a drogkartellek háborúiban tavaly 6300-an vesztették életüket..

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.