A bíróság helyiségeiben mészárolt

Két áldozat! Ámokfutó lövöldözött egy németországi bíróságon

A bajorországi Landshut város tartományi bíróságán egy férfi kezdett lövöldözni a tartományi bírósági épület több helyiségében. Az első közlések szerint a vérfürdő következtében legkevesebb két személy vesztette életét, s többen megsebesültek, négyen közülük súlyosan.

2009.04.07 12:03MTI

A halálos áldozatok között van állítólag a merénylő is, de nem tudni, hogy a férfi önmagával végzett-e, vagy rendőrök terítették le. A merénylet indítékai egyelőre nem ismeretesek, valószínűleg ámokfutó merénylet történt, bár egyes források szerint a tettes egy örökösödési per tárgyalása közben, a közönség soraiban helyet foglalva a lehetséges érintettség miatt kezdett lövöldözni. 

Az alsó-bajorországi város központjában lévő bírósági épületet a hatóságok hermetikusan körülzárták, a bíróságot evakuálták. Szemtanúk szerint a rendőrség villámgyorsan érkezett a helyszínre, s ez is hozzájárult ahhoz, hogy a lövöldözés nem folytatódott. A merénylet nem sokkal tíz óra után történt, s egy hatvanéves férfi követte el azt. 

Németországot a közelmúltban már megrázta egy súlyos ámokfutó merénylet: a baden-württembergi Winnendenben egy volt középiskolás diák több korábbi diáktársával, illetve tanárával, s menekülés közben további személyekkel, majd végül önmagával is végzett. A március 11-i merénylet - a tettessel együtt - összesen 16 halálos áldozatot követelt.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.