Nem a saját beszédét olvasta fel az elnök

Ciki! Obama újabb kínos súgógép bakija

Barack Obama amerikai elnök - akit a tengerentúli sajtó egy része "súgógép-elnökként" emleget - kínos bakit követett el az ír nemzeti ünnep, Szent Patrick napja alkalmából tartott ünnepségen: saját magának mondott köszönetet a Fehér Házban a meghívásért.

2009.03.19 09:50MTI

Obama meleg hangulatú találkozón fogadta vendégét, Brian Cowen ír kormányfőt. Kifejezte, hogy az Egyesült Államok és Írország között a világon a legszorosabb a kapcsolat. Beszédükbe azonban mindketten belesültek. 

Amikor Cowen szólásra emelkedett, néhány mondat után feltűnt neki, hogy nem a saját szövegét olvassa. "Ez az ön beszéde" - fordult derültség közepette Obamához. Kiderült, hogy az amerikai elnök által előszeretettel használt súgógépen Cowen a saját beszéde helyett Obama gondolatait kezdte olvasni. 

Miután Cowen abbahagyta a beszédet, Obama lépett nevetve a pódiumra. A súgógépen időközben azonban kicserélték a beszédet, így az amerikai elnök az ír vendég szavainak olvasásába fogott: saját magának köszönte meg, hogy mindenkit meghívott a Fehér Házban rendezett ünnepségre. 

A Politico hírportál a napokban külön elemzést szentelt annak, hogy Obama szinte tapodtat sem mozdul súgógépe nélkül, majdnem minden fellépésén ott áll tőle karnyújtásnyira, jobb- és baloldalon, fejmagasságban két vékony üveglap beszéde szövegével. 


Tavaly nyáron egy-két alkalommal elromlott a készülék, és akkor nem is sikeredtek olyan fényesre az egyébként szónoki tehetségéről híres Obama beszédei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.