Köztük a munkanélküliek száma is nagyobb

Obama aktívabb afroamerikai szerepvállalást szeretne

Az Egyesült Államok számára nehéz idők az afroamerikai lakosság számára gyakran még nehezebbek - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök, aki ez utóbbit országos és helyi szinten is aktívabb szerepvállalásra buzdította.

2009.03.01 09:30MTI

Obama erről abban a videoüzenetben beszélt, amelyet afroamerikai politikusok, értelmiségiek és művészek Los Angeles-i találkozójának résztvevőihez intézett.

Az üzenet tartalmát a washingtoni Fehér Ház szombaton hozta nyilvánosságra.

Az Egyesült Államok első afroamerikai elnöke hangsúlyozta: az Amerika számára nehéz idők az afroamerikai lakosság számára gyakran még nehezebbek, s ez alól a pénzügyi-gazdaság válsággal terhelt mostani időszak sem kivétel.

Emlékeztetett arra, hogy a munkanélküliségi ráta az afroamerikai lakosság körében ötször magasabb az országos átlagnál.

"Ugyanakkor tudjuk, hogy a kormány egyedül nem lehet és nem is lesz sikeres (a nehézségek leküzdésében). Szükség lesz arra, hogy valamennyien hozzáfogjunk és kivegyük a részünket (a munkából). Ez feltételezi a szülők, a tanárok és a közösségi vezetők elkötelezettségét" - fejtegette Obama.

A január 20-án hivatalba lépett amerikai elnök úgy vélte, hogy kormánya az elmúlt harminc napban többet tett a haladó szellemű változások elérése érdekében, mint amennyi "számos korábbi évben" történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.