"Az életben maradás határára sodródtak"

Ott sem becsülik őket? Több ezren tüntettek Kijevben az orvosok és tanárok alacsony jövedelme miatt

Az orvosok és tanárok életszínvonalának esése és a kommunális szolgáltatások árának emelkedése miatt tüntettek több ezren csütörtökön Kijevben a szakszervezetek kezdeményezésére.

2009.02.12 15:42MTI

Az ukrán főváros főpolgármesteri hivatala előtt megtartott megmozduláshoz csatlakozott több politikai párt is. Larisza Kanarovszkaja, a kijevi egészségügyi dolgozók szakszervezetének elnöke szerint az ágazat "az életben maradás határára sodródott", a kórházakban nincs gyógyszer, és nem jut pénz a betegek élelmezésére sem.

Egyenesen tömeggyilkosságnak nevezte azt, ahogy a fővárosi hatóságok szerinte az egészségügyben dolgozókkal bánnak. A tüntetésen elhangzott, hogy a tanárok még nem kapták meg januári fizetésüket és az is, hogy havi átlagkeresetük alig haladja meg a száz amerikai dollárt (mintegy 23 ezer forintot).

Nyikolaj Veresz, a kijevi szakszervezetek vezetője arról számolt be, hogy a rendezvényen húszezer ember vett részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.