Azerbajdzsán

Felrobbant egy akna az elesettek kutatása közben Hegyi-Karabahban

Egy ember meghalt, többen megsérültek.

2020.11.23 17:48MTI

Egy azeri katonatiszt életét vesztette, egy orosz békefenntartó tiszt és a hegyi-karabahi polgári védelem három tagja pedig megsérült, amikor felrobbant egy akna Hegyi-Karabahban - közölte az orosz védelmi tárca hétfőn.

A robbanás a terteri járásban, Magaliz település közelében történt, amikor egy vegyes - azeri katonákból, orosz békefenntartókból, hegyi-karabahi polgári védelmisekből és a Nemzetközi Vöröskereszt képviselőiből álló - csoport elesettek holttestei után kutatott. Ezeket a csoportokat a moszkvai katonai tárca szerint orosz kezdeményezésre hozták létre.

A sebesült orosz békefenntartót Bakuba szállították kórházi ápolásra, állapota nem életveszélyes.

Az Azerbajdzsánhoz tartozó, örmény többségű Hegyi-Karabahban az orosz és az azeri elnök, illetve az örmény kormányfő november 9-én elfogadott nyilatkozata után fegyverszünet lépett életbe. A területre orosz békefenntartók érkeztek.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.