Harcok

Hegyi-Karabah - Jereván: egy török F-16-os lelőtt egy örmény SzU-25-öst

Jereván hétfőn kilátásba helyezte, hogy beveti Iszkander hadműveleti-taktikai rakétarendszereit, ha Törökország F-16-osokat alkalmaz Hegyi-Karabahban.

2020.09.29 16:52MTI

Egy török F-16-os vadászgép Azerbajdzsán légteréből lelőtt egy örmény SzU-25-ös csatarepülőgépet - közölte kedden az örmény védelmi minisztérium.

A katonai tárca szerint az örmény légierő gépének pilótája életét vesztette. A minisztérium közölte: a török F-16-os az azeri Gjandzsa repteréről szállt fel, hogy fedezze az azeri harci gépeknek és drónoknak az Örményország területén lévő Vardenisz, Mec, Maszrik és Szotk településekre mért csapásait, és az örmény légtérben lőtte le az örmény gépet.

Jereván hétfőn kilátásba helyezte, hogy beveti Iszkander hadműveleti-taktikai rakétarendszereit, ha Törökország F-16-osokat alkalmaz Hegyi-Karabahban.

Azerbajdzsán és Örményország között vasárnap újultak ki a harcok a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabah ügyében. Törökország Bakut támogatja, Jereván pedig Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) tagja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.