Koronavírus

Osztrák egészségügyi miniszter: meg kell akadályozni a járvány terjedésének felgyorsulását

Fel kell készülni arra az esetre, ha az iskolákban, óvodákban esetlegesen ismét terjedni kezd a koronavírus.

2020.06.18 00:30MTI

Meg kell akadályozni a koronavírus-járvány terjedésének ismételt felgyorsulását - jelentette ki Rudolf Anschober egészségügyi miniszter szerdán Bécsben, miután közös sajtótájékoztatót tartott Christan Drostennel, a Charité Berlin egyetemi klinika virológusával.

"Ugyanabban a csónakban evezünk" - jelentette ki Anschober az ausztriai és a németországi járványhelyzetről. Az egészségügyi miniszter úgy vélekedett, hogy Ausztria kedvező helyzetben van, mivel a korlátozások feloldása nem vezetett a járvány terjedésének újbóli felgyorsulásához. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a járvány még nem ért véget.

Ausztriában 17 124-en fertőződtek meg koronavírussal, közülük 16 099-en meggyógyultak. Az elmúlt 24 órában 14 új fertőzöttet diagnosztizáltak, és 417 aktív beteget tartanak nyilván. Közülük 71-en szorulnak kórházi ápolásra, 11-en pedig az intenzív osztályon fekszenek.

Christan Drosten hangsúlyozta, hogy mivel gyorsan reagáltak, jelenleg a vírus már "nem feltűnő". Ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy ősszel különös figyelmet kell fordítani az oktatási intézményekre.

Fel kell készülni arra az esetre, ha az iskolákban, óvodákban esetlegesen ismét terjedni kezd a koronavírus - szögezte le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.