Koronavírus

Már nem kell maszkot viselni a fővárosi játszótereken

A közösségi közlekedésben, a piacon, a budapesti üzletekben, bevásárlóközpontokban továbbra is el kell takarni az arcot.

2020.06.17 17:45MTI

Mostantól nem szükséges maszk, arcot eltakaró sál vagy kendő viselése a budapesti játszótereken - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.

A korábbi rendelet szerint május 16-ától kinyithattak egyes budapesti játszóterek, de a gyerekek 18 év feletti kísérőinek a koronavírus-járvány miatt kötelező volt eltakarniuk az arcukat.

A közleményben azt írták: Karácsony Gergely főpolgármester ezt a rendeletet módosította most.

A közösségi közlekedésben, a piacon, a budapesti üzletekben, bevásárlóközpontokban továbbra is el kell takarni az arcot - tették hozzá.

Mivel a fővárosban laknak a legtöbben, a távolságtartás nehezebben megoldható, ezért az enyhítések mellett továbbra is nagyon fontos a szabályok betartása, és az, hogy figyeljünk egymásra és magunkra - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.